Forleden, i stor frustration, over endnu en gang at have mistet mit arbejde, fordi illustrator på mærkværdigvis valgte at crashe, søgte jeg efter en autosave funktion. Efterhånden som Adobe har udviklet programmerne tænkte jeg at de med ‘CC’, da måtte have fået tilføjet denne funktion, men nej, jeg måtte desværre erfare at denne simple funktion stadig var udeholdt af programmet…

Meeen, heldigvis er der andre kloge hoveder, der har taget sagen i egen hånd, nemlig ASTUTE Graphics Autosaviour – der er et gratis autosave til illustrator-plugin som kan løseproblemet.

ASTUTE Graphics udbyder, udover Autosaviour, mange andre interessante plugins til illustrator, nogle måske sjovere end de er brugbare, men de er helt sikkert en trial værd.

Dog begynder at Adobe at komme efter det, og de har med seneste udgave ‘Creative Cloud’ i hvert fald fået integreret Astute’s ‘Vectorscribe’. Der er dog stadig et stykke vej for Adobe, så det er fedt at Astute fortsætter med at tilbyde og udvikle plugins dertil.

Her er et udvalg af deres plugins, og tjek flere ud på deres hjemmeside Astute

Inkquest

Dynamic Sketch

ColliderScribe

Stylism

SubScribe