Alt for ofte støder jeg ind i problemet:

Hvordan kan jeg på let vis og med fuldt udbytte præsentere min 3Dmodel, når den fx skal vises til bygherren, chefen, samarbejdspartneren eller borgeren allerede undervejs i processen? Svaret ender oftest med screenscaptures eller hurtige renderinger af modellen, der desværre giver et meget ringere billede af designet end, hvis jeg havde mulighed for at tage en live model med mig, på en tablet eller bærbar, eller sågar sende filen til bygherre.

Heldigvis er jeg efterhånden stødt ind i flere programmer/plugins der løser dette, enten med mulighed for at lave en interaktiv PDF eller gennem browser.

SimLAB – Hurtigt og enkelt – Simpel fremvisning

Programmets primære funktioner:

– Bevæge sig rundt i din 3D model

– Indsætte views og relevante links til reference projekter/billede på nettet,

– Tænde og slukke for lag i modellen.

– Lave snit gennem modellen mens jeg er i PDF’en.

Jeg synes SIMLAB fungerer rigtig godt designudviklings-fasen, internt i teamet, men desværre er ‘bevægelses-funktioner’ (PAN, rotér, etc.) og lag-inddeling ikke så intuitivt, så det ideén om at sende projektet ud af huset er ikke optimalt på denne måde – det vil i hvert fald kræve en hjælper.

Udviklerne bag SIMLAB har selvfølgelig sørget for at lave export plugins til stort set alle 3D programmer. Det er fedt!

simlab plugins

Cl3ver – Mange funktioner og muligheder – til avancerede præsentationer.

 

 

Forleden under ‘Rhino News’ faldt jeg så over dette virkelig fede plugin og program der hedder CL3VER. Det fungerer gennem din browser på computer eller tablet og kan fremvise en meget avanceret interaktiv 3D præsentation af dit design. CL3VER virker fra første øjekast meget let at gå til, men er udstyret med mange flere avancerede funktioner end simLAB. Derfor vil det nok også kræve en lidt større indsats før man kan udnytte alle funktionerne, men prisen er sikkert også derefter (denne er ikke oplyst op sitet).
Opsætningen af præsentationen foregår i CL3VER, mens et export plugin til programmerne nedenfor, sørger for at 3dmodellen er kompatibel med programmet.

Cl3ver kompatibel med rhino, revit, 3dsmax

Har finde du en live demo af programmet CL3VER DEMO